Senaste nytt

Låna en segelkanot (nytt tillfälle)


Kanoterna är av typen Ci-Senior, byggda omkring 2003.  Segelyta 10 m2. Längd 5,2 m. Bredd 1,5 m. Skrovvikt 100 kg. Bild från SM/RM 2015.

 

Föreningens C-kanoter Sola och Älva är igång i år igen. Både du som redan kan segla och du som vill lära dig kan låna dem.

För att få låna måste du först få en introduktion. Nu på måndag kväll kommer jag att hålla en gemensam introduktion för de som vill passa på innan sommaren. Vi kanske kan hitta någon annan tid istället, men på måndag får du ju samtidigt möjlighet att träffa fler som är intresserade av att komma igång att segla C-kanoterna.

 

Vi ses på Saltholmen måndag 26 juni kl 18.  Ingen föranmälan. Introduktionen tar kanske en timme och efteråt blir det lite fika.
 

Välkommen!
Peter Kane

 

Kanoterna Sola och Älva, som har skrov i plast och rigg i aluminium, är mycket lika varandra. De sjösätts för varje segling och har för närvarande sin plats på land på gården nära flaggstången.

Ta gärna av kapellet och kika, eller passa på att se dem i aktion en onsdagkväll när någon eller några av deltagarna i seglarskolan seglar dem.

Som medlem kan du låna en av dem, när du har blivit introducerad till dem och har bokat.

Gör så här:

Introduktion först
Har du redan seglat en båt i den här storleken, eller har du någon kamrat som kan hjälpa dig att komma igång? Kontakta mig så får du en introduktion till kanoterna.

Boka alltid i förväg – nu online
Kanoterna måste alltid bokas när du skall segla, även om de är lediga och ingen annan har bokat. Nu testar vi bokning online – när du är introducerad till kanoterna kan du enkelt kontrollera tillgång och förhandsboka online. Räkna med att de alltid är upptagna när det är seglarskola.
 
Starthjälp
Har du ingen seglingsbakgrund, eller ingen kamrat som kan hjälpa dig, och vill lära dig segla C-kanot på egen hand? Då kan vi kanske skaka fram lite assistans i form av tips och råd för att komma igång, och kanske till och med en följebåt av något slag i början. Hör av dig så pratar vi om det.

Peter Kane
0703-711330