Kalender

Ladda ner som iCal-fil
Säsongsstart: Marelds- och mörkerpaddling
Fredag, 4. September 2020, 20:00
Träffar : 216

Mörker- och mareldspaddling

Värd: Peter Kane

Följ med och upplev den närmaste skärgården i en helt annan skepnad än sommartid – i mörker. Visserligen blir det inte helt mörkt ens på havet så här nära en storstads alla lampor, tillsammans med ljuset från stjärnorna och månen, men det räcker för att ge en helt ny upplevelse, och så hoppas vi på att träffa på mareld, det förtrollande grönaktiga, klara glittret i vattnet som till vår glädje gör sig allra bäst upplevd från kajak. 
Inte bara den som upplever det för första gången brukar bli smått lyrisk. Tag chansen att följa med i sällskap av erfarna mörkerpaddlare.
 
Speciellt för premiärturen
På första mörker- och mareldspaddlingen efter sommaren börjar vi lite senare på kvällen men ändå innan det blivit mörkt, så vi slipper vänta med premiären så länge. I gengäld har vi den på en fredag. Vi paddlar ut mot troliga platser för kvällens mareld och sedan väntar vi in det riktiga mörkret på en strand någonstans medan vi fikar lite (du tar med egen). Den här gången siktar vi även på prat om vad mareld egentligen är, och kanske lite mer om mörkernavigering, mörkerseende och sånt.
 
När mörkret sänkt sig ordentligt fortsätter vi turen under spaning efter mareld.
 
Ingen soppa efter denna tur eftersom det blir så sent, och sedan har vi ju coronaläget.
 
 
Speciell utrustning
Ta gärna med pannlampa om du har, annars ficklampa. Se gärna över reflexer på dig och din utrustning.
 
 
Tider
Tiden som anges är klar-att-sjösätta-tid. Paddlingen tar förmodligen 2–3 timmar, beroende på kvällens förutsättningar och önskemål.