Kalender

Ladda ner som iCal-fil
Luciapaddling i älv och vallgrav ** UPPDATERAD
Onsdag, 13. December 2017, 17:00
Träffar : 1298

Luciapaddling i älv och vallgrav ** UPPDATERAD

Paddelvärdar: Lars Eldenius och Peter Kane
 
OBS!
Väder- och isläge och annat kan göra att vi ändrar grundplanen nedan i sista stund. Håll därför löpande utkik på den här sidan.
 
*** 12 dec kl 21:02 ***  Med nuvarande väderleksutsikter räknar vi tyvärr inte längre med paddling från Saltholmen. Vi kommer heller inte säkert att sjösätta vid Säveåns mynning utan väljer sjösättningplats nära eller i centrum efter rådande förhållanden, och åker således bil dit.
 
 
Snart dags för årets glittrande lussepaddling genom ett julsmyckat Göteborg, till både vår egen och uppmärksamma göteborgares glädje och förtjusning!
 
Två olika starter att välja på:
 
1. En start från GKF kl 17 och paddling in i älven till Stora Hamnkanalens inlopp, för att sedan möta de som åkt bil/kajakvagn till Säveån, enl. 2 nedan, och därefter fortsätta in i Vallgraven. Paddelvärd Peter Kane. 
 
2. En annan start, kl. 17 GKF, lastning på kajakvagnen, som dras med bil till Säveåns utlopp i Göta Älv (Tingstads Företagsbutiks parkering). Där sjösätter vi vid åkanten och paddlar till Stora Hamnkanalen och träffar där ”Saltholmenpaddlarna”, för gemensam paddling in i Vallgraven. Paddelvärd Lars Eldénius.
 
Paddlare från Tjörns kajakklubb kommer att ansluta någonstans för att lussa tillsammans med oss.
 
Efter fullbordad vallgravspaddling, paddlar alla gemensamt till Säveån där kajakvagnen står parkerad. Där fikar vi tillsammans innan vi lastar kajakerna och åker bil tillbaka till GKF. Vi räknar med att vara tillbaka på Saltholmen mellan klockan nio och tio.
 
 
Transporter
Det behövs bilar för samåkning, både för att köra paddlare T&R till Säveåns utlopp och dessutom köra tillbaka de som paddlat hela vägen från GKF. Du behöver inte ha takräcke, vi kör kajakerna på kajakvagnen. Ange i din anmälan om du har möjlighet att ta bil.
 
Anmälan
För att vi skall kunna planera transporter behövs din anmälan om deltagande och vilket paddelalternativ du väljer.
 
För dig som väljer alt. 2, ”Säveån” behöver vi också veta om du kommer att köra eller har möjlighet att köra bil och hur många passagerare du kan ta med. De som paddlar ända ifrån GKF, skall ju också ha bilplats tillbaka.
 
Maila din anmälan till Lars Eldénius Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast kvällen tisdag 12 dec. Ju tidigare desto bättre – då är det troligare att vi kan arrangera biltransport för alla.
 
 
Allmän utrustning
 
·       Utrustning och klädsel för paddling i rådande förhållanden.
·       Pannlampa eller ficklampa.
·       Varma förstärkningskläder och något att sitta på vid komilandfikat eller eventuellt oplanerat stopp eller väntan i land.
·       Lite fika, förslagsvis i kombination med glögg och tillbehör att inta när vi kommit i land.
·       Remmar att surra kajaken med. Om du använder lånekajak finns det remmar att låna.
 
 
Speciell utrustning
Ta med lusseutstyrsel, tomteluva, skägg eller liknande. Dessutom ljusslingor och annat att smycka kajaken med. Utmana din fantasi. Vi stannar och arrangerar det sista på utrustningen vid mynningen av Stora Hamnkanalen och kan ta av den igen innan vi lämnar vallgraven.
 
Reflexer
Reflexer på paddlare, paddel och kajak är alltid bra, inte bara i mörker. Lätt reflekterande folie att klistra på paddeln finns för avhämtning i klubbrummet, ligger i vita skåpet vid hörnskåpet. Undvik att klistra på drivsidan på paddeln, alltså den sida som vätter mot dig och paddlare bakom – det kan göra den bäste yr i huvudet.
 
 
Välkommen med!
Paddelkommittén
 

 » Gratis reflexfolie till din paddel (inget måste för att vara med på paddlingen).