Kalender

Ladda ner som iCal-fil
Kurs: Manöverteknik, fortsättning, nivå 2, del 2
Söndag, 27. September 2020, 12:00 - 15:00
Träffar : 188

 

Manöverteknik, fortsättning, nivå 2, del 2

Det här är en kurs som tar vid där Manöverteknik, fortsättning, nivå 1 slutade. Du bör ha övat en del på egen hand på innehållet i kurserna Manöverteknik, grunder och Manöverteknik, fortsättning, nivå 1. Du behöver inte nödvändigtvis ha gått dessa kurser, men bör ha motsvarande förkunskaper. Du behöver heller inte ha gått del 1 av denna kurs för att vara med.
 
Vi går igenom teori bakom och övar på olika manövrar så att du kan använda dem på ett effektivt sätt, och samtidigt minska risken för att kapsejsa eller skada dig under en manöver. 
 
Exempel på kursinnehåll är:
  • Sidoförflyttning i fart
  • Styrtag och styrtagsskombinationer
  • Koordinations- och balansövningar
  • Låga stöd
  • Telmarksvändning med lågt stöd
Vi övar i lugna till måttliga sjöförhållanden.
 
För vem
Kursen är främst för dig som kommit en bit förbi grunderna i manöverteknik och vill komma vidare. Du bör ha övat en del på egen hand på innehållet i kurserna Manöverteknik, grunder och Manöverteknik, fortsättning, nivå 1. Du behöver inte nödvändigtvis ha gått dessa kurser, men bör ha motsvarande förkunskaper. Du behöver heller inte ha gått del 1 av denna kurs för att vara med.
 
Paddel
Tekniken vi går igenom är främst avsedd för så kallad vanlig paddel, även kallad europapaddel, men med viss egen anpassning fungerar det mesta naturligtvis även för grönlandspaddel om du så vill. Det låga stödet i sin mest uttalade form fungerar dock ganska annorlunda och kan vara svårt att anpassa. Vingpaddel är inte lämplig för denna kurs.
 
Kajak
I den här kursen använder vi inte roder. Har du en havskajak med roder kommer du att kunna göra mer och lära dig lättare om du istället genomför kursen i en havskajak som är konstruerad för att paddlas utan roder. Saluti, Sunnan, Mystic och Il Tempo Gigante är de av våra lånekajaker som är lämpligast. Du bör kunna justera fotstöden i den kajak du använder på kursen.
 
Speciell klädsel
När vi övar på låga stöd och telemarksvändning är det lite större risk än vanligt att du kapsejsar. Det gör vi i slutet på kursen, innan vi paddlar hem, men ta med det i beräkningen när du väljer klädsel.
 
 
Plats, tid och utrustning
Vi ses på Saltholmen, färdiga att sjösätta på angiven tid, med utrustning och klädsel för en tur på några timmar i rådande förhållanden, med ett eller några strandhugg. Vi kommer att börja med en genomgång på land, så du behöver inte ha flytväst och kapell på från början. Ungefär i halvtid gör vi ett kort uppehåll på någon strand för fika, som du själv tar med.
 
 
Obligatorisk föranmälan
Högst 8 deltagare. Anmäl dig senast dagen innan, via e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och vänta på bekräftelse. Kursen kostar inget och är bara för dig som är medlem.
 
Du som vill delta i en kurs du redan deltagit i får gärna göra det, men bara om det kvällen innan kursstart finns plats kvar. Definitivt besked om plats kan alltså i detta fall komma sent.
 
 
Lånekajak på kursen
För dig som vill använda en av våra lånekajaker på kursen gäller boknings- och lånereglerna som vanligt. Du får alltså inte göra fler bokningar än vanligt för att vara med på kurs.
 
Tillfällig kajakplats i anslutning till kursen
Om du behöver förvara din kajak på Saltholmen någon eller några dagar i samband med kursen finns det vissa möjligheter. Hör av dig till kajakplatsansvarig på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. med uppgifter om vilken minsta bredd på plats du kan klara dig med och vilken period du är intresserad av.
 
 
Instruktör: Peter Kane