Kalender

Ladda ner som iCal-fil
Kurs: Bogsering, fortsättning
Onsdag, 24. Juni 2020, 18:00 - 21:00
Träffar : 98

Vad gör du om någon i sällskapet, oavsett anledning, inte längre kan paddla eller manövrera själv, och det inte går att stanna kvar på platsen? Bogsering är en metod som ibland bara är praktisk, ibland enda sättet, att hjälpa när något händer med utrustning eller paddlare på havet. Ibland är bogsering också en helt nödvändig komponent för att undvika eller lösa en nödsituation. 
 
För att kunna bogsera en annan havskajak på ett på ett tillförlitligt sätt utan att skada dig själv eller andra, eller trassla till situationen mera, behöver du rätt utrustning, kunskap och inte minst övning.
 
Kursen tar vid där grundkursen slutade
Vi provar flera olika metoder att bogsera och tittar på vilka möjligheter och svårigheter dessa har. Vi övar både med och utan midjebogsersystem, till exempel olika kombinationer av att en eller flera hopkopplade kajaker bogseras av en eller flera kajaker tillsammans, hur bogsering med kort bogsersystem fungerar, och provar olika varianter av hur man kan göra om man helt saknar något att bogsera med.
 
Kursen passar dig som har gått kursen Bogsering, grunder, eller har motsvarande förkunskaper. Ta gärna med egen bogserutrustning om du redan har.


Plats, tid och utrustning
Vi ses på Saltholmen, färdiga att sjösätta på angiven tid, med utrustning och klädsel för en tur på några timmar i rådande förhållanden, med ett eller några strandhugg. Vi kommer att börja med en genomgång på land, så du behöver inte ha flytväst och kapell på från början. Ungefär i halvtid gör vi ett kort uppehåll på någon strand för fika, som du själv tar med.

 
Obligatorisk föranmälan
Högst 8 deltagare, och minst 3. Anmäl dig senast dagen innan, via e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och vänta på bekräftelse. Kursen kostar inget och är bara för dig som är medlem.
 
 
Instruktör: Peter Kane
 
PS Om du behöver förvara din kajak på Saltholmen någon eller några dagar i samband med kursen finns det vissa möjligheter. Hör av dig till kajakplatsansvarig på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. med uppgifter om vilken minsta bredd på plats du kan klara dig med och vilken period du är intresserad av.