Kalender

Ladda ner som iCal-fil
Studiebesök på Sjö- och flygräddningscentralen *** INSTÄLLT
Tisdag, 10. Mars 2020, 18:00
Träffar : 558

   INSTÄLLT, SE MAIL, OM DU ÄR ANMÄLD.  

Studiebesök på Sjö- och flygräddningscentralen

Välkommen till ett tämligen unikt studiebesök, på Sjöfartsverkets Sjö- och flygräddningscentral, JRCC (Sweden Rescue på VHF). Den ligger faktiskt mycket nära GKF, vid Käringberget. De ansvarar bland annat för insatser när någon är eller befaras vara i sjönöd. 
 
Sjöfartsverket disponerar samhällets samlade resurser för sjö- och flygräddning. När räddningsledaren på Sjöfartsverket beslutat att inleda en insats står alla resurser från olika myndigheter och organisationer till förfogande och under sjö- och flygräddningscentralens ledning.
 
Förra året gjorde vi studiebesök hos (den ideella föreningen) Sjöräddningssällskapet, SSRS, som är en av de många resurser JRCC förfogar över.
 
Speciella förutsättningar för oss
Det finns några saker som gör arrangemanget ganska speciellt: JRCC ligger på militärt område, är inte sarskilt stort, är i drift dygnet runt, och vår värd, som är räddningsledare, tjänstgör operativt samtidigt som vi är där. Därför är det lite ovanliga saker att göra och tänka på för dig som vill följa med:
 
 • Du måste vara medlem i GKF, och vara svensk medborgare (denna gång).
 • Du måste uppge ditt namn och personnummer, godkänna och underteckna deras sekretessförbindelse som du skickar till mig minst en vecka i förväg. Jag skickar sedan in alla sekretessförbindelser en vecka i förväg till Sjöfartsverket så att de kan förbereda besöket. 
 • Du måste visa en giltig ID-handling.
 • Om du kommer med bil och vill parkera inne på området. måste du meddela mig registreringsnumret på bilen senast en vecka innan.
 • Antalet platser är begränsat. Mailet med sekretessförbindelsen är din anmälan, som skall bekräftas.
 
Om de har pågående räddningsinsatser när vi kommer kan det bli så att vi får vänta, eller tyvärr inte komma in alls. Det kan också bli så att vi får avbryta besöket.
 
Vi kan komma högst 15 personer varje gång, men du har två datum att välja på:
 
 • Tisdag 10 mars kl 18.
 • Måndag 23 mars kl 18.
 
Jag tror att det är väl värt lite extra arbete för att få se hur de har det och höra vad de gör. Fundera gärna ut frågor att ställa.
 
 
Anmäl dig så här
 1. Ladda ner sekretessförbindelsen, skriv ut den, läs den, fyll i den, ta ett foto på den och maila det till mig (se till att det är så stort att det går att läsa texten).
 2. Ange i mailet om du vill komma tisdag den 10 mars eller måndag 23 mars, om du kan tänka dig vilken som, och i så fall vilken dag du helst vill komma.
 3. Ange även din bils registreringsnummer om du vill parkera innanför grindarna.
 4. Maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..
 5. Vänta tills jag bekräftar din anmälan. Jag tar emot anmälningarna i ordning. Om det blir fullt kan du vara reserv, eller så kan du kanske vara med vid det andra tillfället.
 
Anmäl dig senast
För att du skall ha chans att följa med måste jag ha din anmälan med bifogad sekretessförbindelse och eventuellt bilnummer, senast den 3 mars kl 12, respektive den 16 mars kl 12.
 
 
Här är det
Sjö- och flygräddningscentralen ligger en bit innanför grindarna till Göteborgs garnision, som ligger lite drygt 200 meter innanför Coop Käringberget, på vägen ut till Saltholmen alltså. Adressen är Göta Älvsgatan 20. Karta: https://goo.gl/maps/HWhCTfk6JAX8VBqCA
 
Efter att blivit insläppt genom grindarna av vakten; fortsätt till  huvudingången för Sjö- och flygräddningscentralen, så samlas vi utanför  den lite före klockan 18, då vi blir insläppta alla på en gång. Kom i tid.
 
Om du kommer med bil och har angivit registreringsnumret i anmälan kan du parkera på besöksparkeringen (rakt fram första till vänster). Om platserna tar slut, fortsätt till nästa stora parkering på vänster sida.
 
Det går även att parkera vid Coop och promenera sista biten.
 
 
Både paddlare och seglare är välkomna.
 
Välkommen!
Paddelkommittén, Peter Kane