Kalender

Ladda ner som iCal-fil
Helgtur med tältning
Från Lördag, 1. Juni 2019
Till Söndag, 2. Juni 2019
Träffar : 676
Kontakt Bosse Enström

Paddelvärdar: Hanna Svensson, Nils Hedenstierna och Bosse Enström

--- Uppdaterad med ny info (tider o färdplanering) 2019-05-18 ---
Vi träffas lördag den 1 juni kl. 07:30 för att lasta kajaker på kärran och packa in oss i bilarna. I största möjliga mån försöker vi få till samåkning så att det inte blir så många bilar vid iläggningsplatsen. Avfärd från GKF ca. 08:00 och två timmars körning till iläggsplatsen Beräknad hemkomst på söndag kväll, räkna inte med att vara tillbaka till GKF innan ca 19-20. Vi äter lunch på havet både lördag och söndag (o naturligtvis en rad frukostar, middagar och luncher däremellan).

Paddling kommer att ske i Vänern men iläggningsplats och rutt bestämmer vi när vi vet mer om vädret. Vi räknar med att vara på iläggningsplatsen kl. 10:30 om någon vill ansluta där. Vilken iläggsplats det blir kommer att spikas senast torsdag kl 900, för att de ska vill ska kunna utnyttja hela Kristi himmelfärdshelgen för paddling.

 

-- Färdplanering --

 

Start från Spikens fiskeläge (nära Läckö slott) och paddling kring Kållandsö och Ekens skärgård. Om vädret tillåter paddlar vi över till Lurö och skärgården i närheten.
Om det blir kraftig västvind har vi som alternativ startpunkt campingplatsen Vita sandar nära Mellerud. Sedan paddling norrut mot Köpmannebro och kanske vidare. Båda alternativen har mycket fin skärgård och relativt lite båttrafik. Vi tältar troligen på klipphällar på någon mindre ö.
 

Vi siktar på att paddla ca 15-20 km varje dag, tempo så att alla hänger med, men du bör naturligtvis känns att detta är en okej distans vid hyggligt väder. Den som vill paddla längre får helt enkelt ta en omväg :). Blir vi väldigt många kan vi dela in i två grupper om det behövs.

Du ansvarar som vanligt för dig själv, men ledarna har planerat rutt och tältplatser, men det innebär att du behöver ta med allting själv som behövs till hela helgen. Med detta menas alltså tält och sovutrustning, varma kläder och solkräm. Men även all mat för hela helgen, inkl. snacks och fika och även allt färskvatten.

Eftersom detta är ett föreningsevenemang kan du boka en av föreningens kajaker och ta med på evenemanget.

Vi ser gärna att du anmäler dig preliminärt senast 24 maj. Definitiv anmälan onsdagen 29 maj kl. 21 så att vi kan spika ihop ett samåkningsschema efter det. Du anmäler dig till Bosse, bosseDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., gäller även om du planerar att ansluta på iläggningsplatsen. Ange om du har bil, hur många du kan ta med samt om det är nåt annat som är bra att veta.

Utifall det står motstridiga uppgifter här i eventet och i programmet på hemsidan är det hemsidan som har rätt.

Välkomna!

Plats Vänern