Kalender

Ladda ner som iCal-fil
Filmkväll: Bohuskust – ett vresigt paradis
Torsdag, 17. Januari 2019, 18:30
Träffar : 798

Om en dryg vecka har vi glädjen att kunna hälsa Svante Lysén välkommen till vinterns filmvisning. Med sig har han sin senaste film Bohuskust – ett vresigt paradis. Den ger oss en fantastisk möjlighet att uppleva Bohuslän på flera sätt ur en paddlares perspektiv, mitt i vintern dessutom.

"Filmen ”BOHUSKUST - ett vresigt paradis” (1:41 tim) är en naturdokumentär som söker bohuskustens själ under fyra årstider. Filmen tar med tittaren på en kajakpaddlares personliga färder och upplevelser i det unika kustlandskapet. 

Fokus är djur och natur, men det blir även historiska nedslag om de sillperioder och stenbrottsindustri som har präglat det karga kustlandskapet och vars spår fortfarande är tydliga. Möten med kräft- och hummerfiskare, forskare och andra som har naturen som arbetsfält ger en annan bild av kustlivet än den som semesterfirare möter under sommaren. Strandskräp och andra miljöhot är viktiga inslag. Filmen vill inspirera till egna upptäckter och ge kunskap om det rika landskapet.
 
”Bohuskust” är speciell i sin genre. Ambitionen är att skapa närvaro och äkta naturkänsla genom att dela de sinnesintryck som besökaren möter i kustlandskapet. Ingen musik är pålagd, istället får ljudintrycken från fåglar, hav, vind och vågskvalp ostört spela huvudrollen för att förstärka naturkänslan".
 
 
 
Eftersom det här är ett unikt tillfälle så tror vi att det kommer lite större publik än vanligt, men hur många har vi förstås ingen aning om. Därför visar vi filmen i motionsrummet och ber att alla bereder sig på att på att det möjligen kan bli lite trångt.
 
Alla medlemmar välkomna.

 

Varma hälsningar,
Paddlingskommitten