C-kanot att låna

GKF har två C-kanoter för utlåning till medlemmar

Kanoterna är av typen Ci-Senior, byggda omkring 2003.  Segelyta 10 m2. Längd 5,2 m. Bredd 1,5 m. Skrovvikt 100 kg. Bild från SM/RM 2015.

 

Kanoterna Sola och Älva, som har skrov i plast och rigg i aluminium, är mycket lika varandra. De sjösätts för varje segling och har för närvarande sin plats på land på gården nära flaggstången.

Gå gärna dit och och kika på och i dem, eller passa på att se dem i aktion en tisdags- eller onsdagkväll då det är segling i programmet. Det finns en nästan likadan privatägd också, som Jesper gärna vill ha ifred. Kontrollera därför att den du tar av kapellet på, eller seglar, är märkt Älva eller Sola i aktern. 

 
Som medlem kan du låna en av dem, när du har blivit introducerad till dem och har bokat.
 
Gör så här:
 
Introduktion först
Har du redan seglat en båt i den här storleken, eller har du någon kamrat som kan hjälpa dig att komma igång? Kontakta mig så försöker vi hitta en tid när du kan få en introduktion till kanoterna – eller kom på en av de gemensamma introduktionerna och passa på att träffa andra intresserade. De gemensamma introduktionerna annonseras här på hemsidan. Du kan också skicka ett mail så hör jag av mig när det är dags.
 
Boka alltid i förväg – nu online
Kanoterna måste alltid bokas när du skall segla, även om de är lediga och ingen annan har bokat. Nu har vi bokning online – när du är introducerad till kanoterna kan du enkelt kontrollera tillgång och förhandsboka online. Räkna med att de alltid är upptagna när ungdomarnas seglarskola pågår.
 
Starthjälp
Har du ingen seglingsbakgrund, eller ingen kamrat som kan hjälpa dig, och vill lära dig segla C-kanot på egen hand? Då kan vi kanske skaka fram lite assistans i form av tips och råd för att komma igång, och kanske till och med en följebåt av något slag i början. Hör av dig så pratar vi om det.
 
Peter Kane

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
0703-711330